Beringen, meer dan mijn stad

Lettertype vergroten?
aA aA aA aA aA
Zoek
Openingsuren
Contactinfo
OCMW
VorigeVolgendePrintenVerstuur linkReageer

Aangepast vervoer voor personen in een rolstoel - liftbus

Wat?

Indien je in een rolstoel zit en niet beschikt over eigen aangepast vervoer, en geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer, kan je een rit aanvragen bij de mindermobielencentrale van het OCMW.
Vrijwillige chauffeurs staan in voor de ritten.
Zo kan de mindermobielencentrale een oplossing bieden om je te verplaatsten naar sociale, culturele of familiale activiteiten.

Voor wie?

Inwoners van Beringen die aangewezen zijn op rolstoelgebonden vervoer en niet in de mogelijkheid zijn om plaats te nemen in een gewone personenauto.

Wat kost het?

Om een beroep te kunnen doen op de diensten van onze vrijwillige chauffeurs, moet je eerst lid worden van de mindermobielencentrale. Hiervoor kan je via het dienstencentrum een afspraak maken met een maatschappelijk assistent. Zij komt op huisbezoek en regelt de nodige formaliteiten.

Indien je een beroep doet op een chauffeur van de mindermobielencentrale, betaal je een vergoeding van 0,34 cent per kilometer, zowel voor de afstand van de woning van de chauffeur naar de standplaats van de liftbus (WZC Corsala) en terug, als voor de gereden kilometers met de liftbus.

Indien onze vrijwilliger blijft wachten wordt vanaf het tweede half uur een consumptievergoeding van 1,25 euro per half uur aangerekend. Vanaf het vierde halfuur bedraagt de consumptievergoeding € 2 per halfuur.

Hoe werkt het?

Dit aanbod is bedoeld voor sporadisch vervoer van personen in een rolstoel.

 

Niet toegestaan vervoer:
- dringend en/of medisch vervoer;
- vervoer in functie van tewerkstelling;
- vervoer in functie van verblijf in een instelling/dagopvang;
- georganiseerd regelmatig vervoer voor activiteiten van instellingen of organisaties.

 

Indien je gebruik wil maken van de liftbus vraag je 2 werkdagen op voorhand de rit telefonisch aan in het dienstencentrum. We bekijken dan of de liftbus vrij is en of er een vrijwillige chauffeur beschikbaar is. Tijdens de rit word je best vergezeld door een begeleider.

Voor alle leden van de mindermobielencentrale is een verzekering 'burgerlijke aansprakelijkheid' afgesloten. Begeleiders die je vergezellen zijn niet verzekerd via de mindermobielencentrale.

 

 

Contact

Dienstencentrum De Klitsberg

Klitsbergwijk 29
3583 Beringen

tel. 011 44 95 00

dienstencentrum@beringen.be

Openingsuren

Maandag  10 - 16.30 uur 
Dinsdag10 - 16.30 uur
Woensdag10 - 16.30 uur
Donderdag10 - 16.30 uur
Vrijdag10 - 16.30 uur

 

 


Contactpersonen

Mindermobielencentrale Anders Mobiel Limburg
mindermobielencentrale@beringen.be