Beringen, meer dan mijn stad

Lettertype vergroten?
aA aA aA aA aA
Zoek
Openingsuren
Contactinfo
OCMW
VorigeVolgendePrintenVerstuur linkReageer

Welkom in de bib

 

Catalogus.jpg      Openingsuren        Mijn digitale bibliotheek: aanmelden, verlengen, reserveren         Maandelijkse nieuwsbrief van de bib                   

Bibtips volwassenen       Bibtips jeugd        Aankoopsuggestie        Heb jij een aanrader voor andere bib gebruikers? Geef het door via deze link

 

 

Studeren in de bib

Heb je thuis geen rustige plek om ongestoord te studeren? Heb je nood aan een internetverbinding?  Wil je studeren samen met klasgenoten?

In de bib kan je in alle rust studeren, met enkelen samen of alleen. Je kan gebruik maken de internet-pc's of de hotspot, printen en kopiëren. Bovendien kan je de hele bibliotheekcollectie gebruiken.

Studeren kan tijdens de openingsuren van de bib.

Veel succes!

Fantasy in de bib woensdag 1 juni tem 4 juli

Tijdens onze fantasy-maand kan je, dankzij Elanor vzw, een heuse expo rond J.R.R. Tolkien komen bezichtigen. Laat je verwonderen door reuzendraak “Smaug”, levensgrote fantasy-figuren zoals Nazgûl, echte oude fantasy-boeken en -juwelen, een Hobbit kaartspel ontworpen door Martin Wallace en zoveel meer. Ontdek ook het ruime aanbod Fantasy-boeken en films van de bib!

 

De lezing begint met een inleidende duiding over Tolkien en zijn talen die uiteindelijk geleid hebben tot de creatie van ‘zijn’ Midden-aarde. Aansluitend volgt een kleine workshop elfenschrift voor beginners. Schrijf je in via bibliotheek@beringen.be, telefonisch via T 011 45 08 10 of aan de infobalie van de bib tijdens de openingsuren.

 

 

De bib is gesloten

 

donderdag 25 mei  O.L.H Hemelvaart

dinsdag 30 mei      Dag van de medewerker 

Wonderlijk Wild- Tover meer leven in je tuin!
Nog tot en met woensdag 31 mei

Tentoonstelling ‘Wonderlijk Wild’

Nog tot en met woensdag 31 mei

Wil jij een tuin waar wilde planten en dieren een nieuwe thuis vinden? Waar je kan genieten van de natuur om je heen? Dan helpen Natuurpunt en Velt je met de tentoonstelling ‘Wonderlijk Wild’ op weg. 

Dit voorjaar in de bib

De bib organiseert dit voorjaar weer een mooi gamma aan lezingen, naschoolse vormingen, tentoonstelingen,..

Ontdek dit aanbod in de online brochure!

 

 

 

Opvoedingsadvies in de bib

De opvoedingswinkel heeft ook in het voorjaar een maandelijks spreekuur in de bib. Je kan er terecht voor vrijblijvend en gratis opvoedingsadvies.

Bij de opvoedingsconsulenten ben je welkom voor een babbel, informatie, samen zoeken naar antwoorden op kleine en grotere vragen.

 

Maandag 29 mei van 17 tot 19 uur

Maandag 26 juni van 17 tot 19 uur

naar boven

Vraag het in de bib... jouw Klasse lerarenkaart!

Ook in 2017 werkt Klasse opnieuw samen met Bibliotheek Beringen voor de verdeling van de lerarenkaart aan de leerkrachten die in Beringen wonen.

De lerarenkaart is een professionele beroepskaart die de leerkrachten informeert, activeert, verbindt en waardeert. 

De bibliotheek ziet dit als een mooie opportuniteit om via persoonlijk contact met alle leraren de dienstverlening naar het onderwijs nog te kunnen verbeteren: informeren over collectie, activiteiten  en de mogelijkheden van de lerarenkaart als bibkaart. 

Elke leerkracht die in Beringen woont, kan zelf zijn of haar lerarenkaart afhalen aan de infobalie tijdens de openingsuren, en dit vanaf 2 januari tot en met 30 juni. 

Meer info

Bibaanbod voor het basis- en secundair onderwijs

Bij de start van het nieuwe schooljaar heeft de bib ook haar nieuwe schoolbrochure mét activiteitenkalender klaar met het bibaanbod voor het basis- en secundair onderwijs!
Zeker een kijkje waard!


Voorleeskalender voorjaar 2017
voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar

 

De voorlees- en knutselmomenten zijn dé ideale manier om kinderen te laten proeven van het uitgebreide boekenaanbod van de bib.

 

Eerst leest onze bibmedewerkster, Marleen Mulders, het verhaal voor, nadien mogen de kinderen zich creatief laten gaan tijdens het knutselkwartiertje.

 


- woensdag 17 mei

 

Voorleesaffiche

Fotowedstrijd 'Beringen in de 4 seizoenen'
Nog tot en met 31 mei 2017

Neem zeker deel aan de fotowedstrijd van bibliotheek Beringen! Leg de fotogenieke kant van Beringen in één van de vier seizoenen vast op beeld, vermeld de locatie in

Beringen en win een waardevolle cheque! Upload je mooiste foto’s via www.beringen.be/fotowedstrijd.

Opgelet: de looptijd van de wedstrijd is extra lang (tot juni 2017) omdat we deelnemers de kans willen geven om in de 4 seizoenen foto’s te maken.

wedstrijdreglement

 

'Mijn Bibliotheek'

Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren...?
Vanaf nu doe je dat online via mijn.bibliotheek.be.
Het 'oude systeem' vervalt: je moet eerst een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken!

Handleiding Mijn Bibliotheek

 

Fundels in jouw bib! 

 

Fundels brengt prentenboeken tot leven! Het is een "bundel vol fun" die de animatie van het prentenboek omvat, aangevuld met leuke activiteiten voor kinderen tussen drie en zeven jaar.
Je kan:

  • lezen in het boek waarbij de tekst kan worden voorgelezen & ondertiteld in verschillende talen.
  • een geanimeerde versie van het boek bekijken.
  • tekeningen maken, kleurplaten inkleuren.
  • spelletjes spelen waarin de figuren uit het boek steeds verschijnen
  • knutselwerkjes maken aan de hand van uitgeschreven knutselactiviteiten

Vraag ernaar in je bib!

  


WebBib

 

Wordt vriend van Bib Beringen en volg het laatste bibnieuws Volg Bib Beringen op Twitter  Volg het laatste bibnieuws Volg de Pinterestpagina met interessante pins Delicious logo Cultuurraad Beringen Logo Uit in Vlaanderen
Contact

Stedelijke Bibliotheek

Graaf van Loonstraat 2
3580 Beringen

T 011 45 08 10
F 011 45 08 11

bibliotheek@beringen.be