Beringen, meer dan mijn stad

Lettertype vergroten?
aA aA aA aA aA
Zoek
Openingsuren
Contactinfo
OCMW
VorigeVolgendePrintenVerstuur linkReageer

Welkom in de bib

Catalogus      Openingsuren        Mijn digitale bibliotheek: aanmelden, verlengen, reserveren         Maandelijkse nieuwsbrief van de bib                   

Bibtips volwassenen       Bibtips jeugd        Aankoopsuggestie        Heb jij een aanrader voor andere bib gebruikers? Geef het door via deze link

 

 

 

Festivaltickets winnen in de bib!


Wist je dat er deze zomer ongeveer 1.789 groepen optreden tijdens festivals in België en Nederland op ongeveer 470 podia?
Ook in de bib kan je kennismaken met de meeste van deze festivalartiesten!!
Via onze online webetalage (beringen.bibliotheek.be) ontdek je meteen of er een cd en/of dvd van jouw favoriet in de bibcollectie aanwezig is. Op de muziekafdeling zal regelmatig een festival in de kijker gezet worden.

Bovendien kan je een ticket winnen voor Pukkelpop, Dranouter of Paal op Stelten.
Doe zeker mee met onze festivalwedstrijd!
Je krijgt tijdig bericht of je bij de gelukkigen hoort!
wedstrijdformulier

 

Een zomer vol spanning..
maandag 22 juni tot en met maandag 31 augustus 2015

Ontspannen met spanning... voor vele lezers en kijkers is dat de ideale combinatie. De zomer als periode om eindelijk eens wat bij te lezen. Daar willen wij als bibliotheek graag op inspelen met een selectie aan spannende boeken en films.
 
Moord, fraude, psychologische terreur, spionage, fatale gebeurtenissen die je leven bepalen: je vindt het allemaal in spannende boeken en films die wij tijdens de zomermaanden juli en augustus in de kijker zetten.
Tips van de bib


Start je reis in de bib!
maandag 22 juni tot en met maandag 31 augustus 2015

Heb je ook reisplannen? Wip dan zeker even binnen in de bib! Je vindt er een groot en vernieuwd aanbod van reisgidsen die je het beste en mooiste van de wereld tonen. De reisgidsen staan alfabetisch per land opgesteld, van A tot Z, van Australië tot Zuid-Afrika. Daarnaast zijn er natuurlijk de beste reistijdschriften zoals Grande, Genieten, Fietsen, Op Pad. Kom eens neuzen in de reisgidsencollectie van de bib!

Gratis workshop 'Digitaal op reis' - apps die je vakantie verrijken
dinsdag 23 juni om 19 uur

Kom naar de workshop ‘digitaal op reis’ en maak kennis met digitale apps zoals Trivago, Layar, Flickr, ... In een wip ben je perfect voorbereid op je vakantie! Vooraf inschrijven is noodzakelijk aan infobalie in de bib of via bibliotheek@ beringen.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20.

 

Doe mee aan de zomeracties voor de jeugd!

Zomeractie voor jeugd: 'Vind jij de schat van Vlieg'?
De hele zomer lang, kan je opnieuw meedoen aan de zomeractie 'Vind jij de Schat van Vlieg' in de Beringse bib!
In de bib is er een geluidenparcours voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Los de opdrachten op en laat je leiden naar je verrassing!
Kleurwedstrijd: de mooiste vis van de zee
Ben jij jonger dan 6 jaar en ben je ook fan van de zee? Kleur een tekening over een visje in de bib en laat jouw mooiste, gekleurde vis ronddobberen in de bib.
 


Fotowedstrijd 'Mijn favoriete leesplek'
maandag 1 juni tot en met woensdag 30 september 2015

Neem deel aan de zomerse fotowedstrijd 'Mijn favoriete leesplek'! Maak een creatieve foto die je kan linken aan lezen en je leesplek en laad deze foto op via www.beringen.be/fotowedstrijd.

De beste 12 foto's worden opgenomen in de bibkalender 2016.

De prijsuitreiking gebeurt tijdens de bibliotheekweek op vrijdag 16 oktober 2015 om 19 uur.

Prijzen: vakantiecheque van 150 EUR en 100 EUR en een geschenkcheque van 50 EUR van Toerisme Beringen.

wedstrijdreglement 


WebBib

 

Naar Biblog Beringen  Volg Bib Beringen op Twitter  Wordt vriend van Bib Beringen en volg het laatste bibnieuws Delicious logo Cultuurraad Beringen Logo Uit in VlaanderenContact

Stedelijke Bibliotheek

Graaf van Loonstraat 2
3580 Beringen

T 011 45 08 10
F 011 45 08 11

bibliotheek@beringen.be