Beringen, meer dan mijn stad

VorigeVolgendePrintenVerstuur linkReageer

Welkom in de bib

Catalogus      Openingsuren        Mijn digitale bibliotheek: aanmelden, verlengen, reserveren         Maandelijkse nieuwsbrief van de bib                   

Bibtips volwassenen       Bibtips jeugd        Aankoopsuggestie        Heb jij een aanrader voor andere bib gebruikers? Geef het door via deze link
Kom Fundels ontdekken in je bib: De mooiste prentenboeken via je tablet!
Gratis workshop op donderdag 4 december 2014 om 19 uur

Een fundel is  een digitaal geanimeerd prentenboek voor kinderen tussen drie en zeven jaar.
Fundels brengen een prentenboek tot leven via je tablet!

Tijdens deze workshop leer je de Fundels app en boeken downloaden, digitale poppenkast spelen en oefeningen maken bij de verhalen zoals puzzelen en kleuren.


Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met het ICT atelier en met financiële ondersteuning van provincie Limburg.

Gelieve je in te schrijven via bibliotheek@beringen.be of via de infobalie in de bib. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen.

 

Nieuws: Winnaars fotowedstrijd ‘De bib doet je..’ zijn bekend!

De bibliotheek organiseerde voor de derde keer op rij een fotowedstrijd ‘De bib doet je..’. Fotoliefhebbers konden van 1 juni tot en met 30 september 2014 maximum 2 foto’s per deelnemer inzenden met als vrij invulbaar thema ‘De bib doet je..’ .

Er waren niet minder dan 50 inzendingen van 37 deelnemers. Een professionele jury beoordeelde deze verschillende pareltjes. De eerste prijs werd toegekend aan Ilario Reale met de foto ‘De bib doet je zweven’, de tweede prijs ging naar Veerle Kaerts met haar foto    ‘De bib doet je ontdekken’ en de derde prijs was voor Robert Boons met zijn foto ‘De bib doet je lezen in het bos’.


De beste 12 foto’s worden gepubliceerd in de bibkalender 2015 en de fotografen van deze foto’s krijgen, behalve een bibkalender, ook nog elk een e-boekenkaart.


Met de bib naar de boekenbeurs op zaterdag 8 november 2014
Nog 11 plaatsen!

Ook van plan om naar de grootste boekenmarkt van Europa te trekken?
Maar geen zin in de files en de zoektocht naar een geschikte parkeerplaats?
De bib van Beringen maakt het je dit jaar weer graag gemakkelijk! 

Op zaterdag 8 november 2014 zorgen we voor gratis busvervoer naar de 78ste editie van de Boekenbeurs in Antwerpen.
De bus vertrekt om 9 uur ’s morgens aan de hoofdbib, Graaf van Loonstraat 2, 3580 Beringen.
Het vertrek aan de Expo in Antwerpen is voorzien om 16 uur in de namiddag.

Inschrijven en betalen voor deelname tbv 6 EUR kan vóór vrijdag 31 oktober 2014 aan de infobalie in de hoofdbib, telefonisch via 011 45 08 10 of via e-mail bibliotheek@beringen.be. Snel zijn is de boodschap, het aantal plaatsen is beperkt tot 50.

 

Week van de smaak: Grote fotowedstrijd # foodfie
woensdag 1 tot en met vrijdag 31 oktober 2014

Zien eten, doet genieten! Leg de fotogenieke kant van jezelf en jouw culinaire topper vast op beeld en win één van de cheques!

Upload je mooiste foto’s van de lekkerste gerechten via www.beringen.be/foodfie.

Indienen kan van woensdag 1 tot vrijdag 31 oktober 2014. 

 

Prijzenpot:

• 1e prijs: cheque van 150 EUR

• 2e prijs: cheque van 100 EUR

• 3e prijs: cheque van 50 EUR

 

De prijsuitreiking gebeurt op zaterdag 22 november 2014 om 10.30 uur in de bib van Beringen. Tijdens de prijsuitreiking is MiniFOOD aanwezig met een insectensnackbar waarbij je gratis insectenhapjes kan proeven!

Wedstrijdreglement

 

Insectenbar in de bib!
zaterdag 22 november 2014 van 10 tot 13 uur

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

MiniFOOD laat u op zaterdag 22 november 2014 van 10 tot 13 uur in de bib van Beringen graag kennismaken met de wereld van het insecten eten!

Daag jezelf of je vrienden familieleden uit om een warm of koud hapje van verschillende insectensoorten te komen eten. Alle insecten zijn goedgekeurd door het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen.

Om 10.30 uur kan je ook de prijsuitreiking van de grote fotowedstrijd Foodfie bijwonen in de bib.

Met als titel ‘De Duurzame Verbeelding’ draait de achtste editie van de Week van de Smaak van donderdag 13 tot zondag 23 november rond duurzame voeding.


E-boeken in de bib!

 

Vanaf dinsdag 6 mei 2014 zijn er meer dan 400 e-boeken beschikbaar in jouw bibliotheek. De e-boeken kunnen vanaf dan via de gratis Android-app ‘e-boeken in de bib’ gelezen worden op je tablet of smartphone.
Je betaalt 5 EUR voor 3 e-boeken die je elk 4 weken lang kan lezen!
Binnen de muren van de bibliotheek zijn de e-boeken vrij toegankelijk. 

 


WebBib

 

Naar Biblog Beringen  Volg Bib Beringen op Twitter  Wordt vriend van Bib Beringen en volg het laatste bibnieuws Delicious logo Cultuurraad Beringen Logo Uit in VlaanderenContact

Stedelijke Bibliotheek

Graaf van Loonstraat 2
3580 Beringen

T 011 45 08 10
F 011 45 08 11

bibliotheek@beringen.be