Beringen, meer dan mijn stad

Lettertype vergroten?
aA aA aA aA aA
Zoek
Openingsuren
Contactinfo
OCMW
VorigeVolgendePrintenVerstuur linkReageer

Dagverzorgingscentrum Corsala

Ouderen willen graag zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven. Mantelzorgers (kinderen, familie, vrienden, buren, professionele krachten) zorgen ervoor dat deze wens van de oudere in vervulling kan gaan. De constante zorg voor een zorgbehoevende persoon kan echter zeer zwaar wegen.

Er zijn een aantal mogelijkheden om de thuiszorg te ondersteunen. Een van deze mogelijkheden is het dagverzorgingscentrum. OCMW Beringen baat in Koersel een dagverzorgingscentrum uit met dertien erkende plaatsen.

Doelgroep

Het centrum richt zich voornamelijk tot zorgbehoevende thuiswonende ouderen uit Beringen en omliggende gemeenten. Senioren vanaf 65 jaar die behoefte hebben aan (re)activering,verzorging, toezicht en/of begeleiding bij de dagelijkse activiteiten kunnen worden opgevangen. De dagelijkse ochtendverzorging gebeurt thuis.

Openingsuren

Het dagverzorgingscentrum is alle dagen geopend van 9 tot 18 uur, met uitzondering van weekends en feestdagen. Je beslist zelf hoeveel dagen per week je bij ons doorbrengt.

Vervoer

Voor het ophalen en thuisbrengen heeft het OCMW een overeenkomst afgesloten met een vervoerdienst. Dit vervoer gebeurt enkel in een ochtend- en een avondronde. Mantelzorgers kunnen de oudere ook zelf brengen.

Kostprijs

Je betaalt een vaste prijs per dag (23,84 euro - 1 augustus 2013). In deze prijs is het middagmaal en twee koffiepauzes begrepen. Je kan tegen betaling ook beroep doen op onze kapster of pedicure. Onder bepaalde voorwaarden kan je bij de mutualiteit een tussenkomst krijgen in de kosten van de dagprijs en het vervoer. Wij geven je hierover graag meer informatie.

Aanvraag, inschrijving en opname

Het aanvraagformulier kan je afhalen in het dagverzorgingscentrum. Je kan ook een afspraak maken met het diensthoofd om het dagverzorgingscentrum te bezoeken.Contact

Dagverzorgingscentrum Corsala

Pater Bellinkxstraat 40
3582 Koersel

T 011 44 92 68
F 011 44 92 90

dagverzorging@beringen.be