Bambi in de bloemetjes gezet op ‘Dag van de kinderverzorgster’

Bambi in de bloemetjes gezet op ‘Dag van de kinderverzorgster’

Kinderdagverblijf Bambi is een door Kind en Gezin vergund kinderdagverblijf van het OCMW Beringen voor groepsopvang van baby’s en peuters met een capaciteit van 56 plaatsen. “Aangezien we een vergund initiatief zijn, voldoet ons kinderdagverblijf aan alle strenge eisen die de bevoegde overheid oplegt omtrent infrastructuur, voedselveiligheid en personeel,” stelt OCMW-voorzitter Hilal Yalçin.

Bambi biedt kinderopvang op maat aan waarbij de eigenheid en de bewegingsvrijheid van de kinderen centraal staan. Dit doen we in een kindvriendelijke, functionele en moderne infrastructuur. Bambi streeft een optimaal pedagogisch klimaat na waarbij we kinderen maximale ontplooiingskansen aanbieden, rekening houdend met hun individuele noden en specifieke behoeften. De betrokkenheid met de  gezinnen wordt hierin als cruciale factor gezien.

“Verder vinden wij het super belangrijk dat onze kindjes dagelijks in contact komen met de natuur door buiten te spelen of door de natuur binnen te brengen. Buitenspelen verhoogt namelijk de weerstand en is zeer belangrijk voor de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen,” zegt An Derijck, verantwoordelijke van het kinderdagverblijf.

Kinderdagverblijf Bambi behaalde in december 2014 ook haar certificaat als borstvoedingsvriendelijke instelling in Vlaanderen wat tevens bijdraagt aan de fysieke en emotionele gezondheid van kinderen.

“Dit alles wordt verwezenlijkt door ons professioneel team van gekwalificeerde medewerkers. Zij staan iedere dag klaar om met plezier het beste van zichzelf te geven en daarom verdienen ze het dubbel en dik om in de bloemetjes gezet te worden op deze Dag van de Kinderopvang,” aldus OCMW-voorzitter Hilal Yalçin.

Hilal Yalçin

voorzitter OCMW


Meer nieuws

Uitgelicht